Red Bull wil slag slaan in Saoedi-Arabië

10-saturday-monza

Na een rampzalige race voor Red Bull Racing in Bahrein, is het team gedreven om komend weekend revanche te nemen. Met in de laatste paar ronden twee uitgevallen auto's, gaat het team zonder punten het komende raceweekend in. 

Nu voor het Oostenrijkse team duidelijk is wat er afgelopen weekend heeft gezorgd voor een dubbele uitvalbeurt, lijkt Red Bull gemotiveerder dan ooit om maximale punten binnen te halen. Dit is de tweede keer dat de coureurs op het circuit van Jeddah zullen racen. Afgelopen jaar was de Grand Prix van Saoedi-Arabië de een na laatste race van het seizoen, die werd gewonnen door Lewis Hamilton met Max Verstappen op de tweede plaats. Sergio Pérez haalde de eindstreep niet. 

Verstappen jaagt op punten

Verstappen maakt zich geen zorgen over de snelheid van zijn team. "De snelheid is er wel, dat is het probleem niet. Wij vochten in Bahrein al voor de overwinning, terwijl het daar nog niet helemaal lekker liep", zo vertelt hij aan Motorsport.com. Hierbij heeft Verstappen het over meerdere problemen waar het team tegenaan liep; het stuurprobleem wat Verstappen tijdens de race ontwikkelde en de balans die het eerste raceweekend niet optimaal was. Het team zet daarom alles op alles om de opgelopen achterstand zo klein mogelijk te maken. En daar heeft Verstappen alle vertrouwen in: "We zullen deze week sterker terugkomen en hebben in ieder geval een goed pakket."

Pérez wil revanche

Ook Pérez is klaar om te racen in Jeddah: "Bahrein was moeilijk. Ik was een ronde verwijderd van een podiumplaats in de seizoensopener, maar ik heb vertrouwen in dit team. Het positieve is dat het seizoen nog lang is, we een snelle auto hebben en ik me in de race zeer competitief voelde. Ik hoop die snelheid mee te kunnen nemen naar Jeddah en te kunnen gebruiken in de kwalificatie en op zondag." Pérez wist de race in Jeddah vorig jaar niet uit te rijden. Mede daarom is hij nu extra scherp voor de komende grand prix. "De race hier vorig jaar was een gekkenhuis. Het is een zeer uitdagend circuit en dat zal het met de nieuwe auto’s alleen nog maar meer zijn. Helaas haalde ik in 2021 de finish niet, dus ik wil een probleemloze race om het volledige potentieel van deze auto te laten zien", zo sluit hij af.

Lees ook: Spa-Francorchamps na verbouwing klaar voor komende jaren

Lees ook: F1 kalender groeit: Geruchten Las Vegas race intenser

Lees ook: F1-organisatie in gesprek met coureurs en Netflix vanwege nepdrama

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen