Sergio Pérez pakt P2: Max zat op een andere planeet

door Frederique van Grinsven
Sergio Perez Red Bull Belgie vrije training

Sergio Pérez finisht de Grand Prix van België op P2 en verzegeld daarmee voor de vierde keer dit seizoen een 1 -2 voor Red Bull. Pérez kwam niet bij aan zijn teamgenoot Max Verstappen en eindigt 17 seconden achter hem. "Max was aan het vliegen, hij zat op een andere planeet en was onaantastbaar", laat de Mexicaanse coureur na afloop weten tegenover Martin Brundle.

"Ik hoopte echt op meer, vandaag was een goede kans", zegt hij verder. Bij de start kreeg Pérez het al lastig, hij startte als tweede achter polesitter Carlos Sainz maar viel snel terug naar de vijfde stek.

Perez Russell België race

Foto: Red Bull Content Pool (Rudy Carezzevoli/Getty Images)

Pérez profiteert van crash Hamilton en Alonso

Enkele bochten later maakte Lewis Hamilton en Fernando Alonso vechtend voor P2 contact, waardoor de Red Bull-coureur kon profiteren. "Het was een beetje chaos in de eerste ronde. Ik had een heel slechte start en verloor een paar posities, slaagde erin om ze allemaal terug te krijgen in bocht vijf", zegt Pérez.

Sterk teamresultaat

Hoewel teamgenoot Verstappen achteraan vanaf P14 van start ging, moest Pérez het in ronde 12 al tegen de Nederlander afleggen. Na een pitstop en een inhaalactie op Sainz, reed Pérez een verder eenzame race naar een dubbel podium voor Red Bull. "Vooral de eerste stint was vrij slecht qua degradatie, maar toch is het een zeer sterk resultaat voor het team. Ik denk dat we vandaag veel punten hebben weten te scoren, wat belangrijk is."

Lees ook: Max Verstappen wint probleemloos de Grand Prix van België

Lees ook: Grand Prix van België ook in 2023 op kalender

Lees ook: Jack Doohan behaalt eerste F2 Feature race overwinning op Spa

 

door Frederique van Grinsven

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen