Sergio Pérez na P8 in Imola: "Dit was het maximaal haalbare"

Sergio Pérez Imola 2024

Sergio Pérez kende een lastig weekend in Imola. De Mexicaan startte slechts als elfde en kwam als achtste over de finish. Dat was volgens de zesvoudig Grand Prix-winnaar het maximaal haalbare, zeker nadat de Mexicaan naar eigen zeggen schade opliep tijdens zijn uitstapje door het grind. 

Sergio Pérez had niet zijn weekend in Imola. De Mexicaan belandde tijdens de derde vrije training in de bandenstapel, nadat hij te hard over de kerbstone bij de chicane was gereden, wist in de kwalificatie niet verder te komen dan de elfde positie en eindigde in de Grand Prix vandaag slechts als achtste, wat ook nog eens zijn slechtste resultaat van het jaar is.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Oracle Red Bull Racing (@redbullracing)

Schade na uitstapje door het grind

De Red Bull-coureur, die door dit resultaat van de tweede naar de derde plek in het rijderskampioenschap zakte, stelt dat dit resultaat het maximaal haalbare was. "Ik denk dat we al een soort van wisten dat dit het maximaal haalbare zou zijn", stelt Pérez tegenover F1.com. "We wisten sowieso dat het moeilijk zou worden en hoopten op een safety car op het juiste moment. Zo zouden we weer in het gevecht terugkeren. De eerste stint was echter heel zwaar en ik werd opgehouden door verkeer, ook aan het einde, toen coureurs mij passeerden."

Het hielp daarbij ook niet dat de Mexicaan aan het einde van zijn eerste stint door een remfout van de baan schoot in Rivazza (bocht 17). Hierbij liep de 34-jarige coureur ook nog eens schade op. "Ik blokkeerde natuurlijk ook voor bocht 17 en liep een beetje schade op. Het was simpelweg een zware race", aldus Pérez.

Pérez: "Wordt een uitdaging om tegen McLaren en Ferrari te strijden"

Red Bull Racing had het in Imola behoorlijk lastig. Het Oostenrijkse team kende de zwaarste vrijdag van het F1-seizoen tot zover en moest hard strijden om de pole position en overwinning met Verstappen binnen te slepen, terwijl Pérez een Q2-exit kende in de kwalificatie en slechts drie posities pakte in de race. De Mexicaan denkt dat deze Red Bull-problemen vooral aan het circuit in Imola lagen. "De problemen hadden specifiek met dit circuit te maken, denk ik. We moeten onze hoofden omhoog houden en ik ben ook heel blij dat Max Verstappen de overwinning pakt voor het team. Het wordt zo wel een uitdaging om tegen het sterke McLaren en Ferrari te strijden", zo sluit de Mexicaan af.

 

Lees ook: Max Verstappen weet na een spannend einde de overwinning binnen te halen op Imola

Lees ook: Verstappen na zwaarbevochten zege: "Had laatste tien tot vijftien rondjes geen grip meer"

Lees ook: Norris weet Verstappen net niet aan te vallen voor overwinning in Imola

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden