'Twee teams overtraden budgetcap in 2022'

door Patrick Wuite
Start Oostenrijk

Twee Formule 1-teams zouden de budgetcapregels in 2022 hebben overtreden. Dat meldt het doorgaans betrouwbare Duitse Auto, Motor und Sport. Om welke teams het gaat, is niet bekend. 

Sinds 2021 werkt de Formule 1 met de budgetcap, om zo het speelveld eerlijker te maken. Over het boekjaar 2021 gaf enkel Red Bull Racing te veel geld uit en dat kwam ze duur te staan. Zo mag het Oostenrijkse team dit jaar minder vaak de windtunnel gebruiken en kregen ze een geldboete ter waarde van 7 miljoen dollar. Ook Williams en Aston Martin werden bestraft. Williams leverde de documenten te laat in en Aston Martin maakte diverse administratieve fouten. 

Over het boekjaar 2022 worden in het najaar de resultaten verwacht, maar volgens het Duitse Auto, Motor und Sport hebben twee teams zich niet aan de budgetcap gehouden en hebben ze te veel geld uitgegeven. Deze teams krijgen in augustus daar bericht over van de FIA en de overige teams worden daarvan in september op de hoogte gesteld. Het is niet bekend om welke teams het gaat. 

Mohammed ben Sulayem Horner

Lees ook: F1 aan Tafel: Max Verstappen deelt tik uit

Lees ook: Ronald Molendijk over Helmut Marko: Je zou ook positief kunnen coachen

Lees ook: Sebastian Vettel beschermt de Vries: Ontslaan hard en wreed

door Patrick Wuite

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden