Alexander Albon gediskwalificeerd na onvoldoende benzine

Header liveblog 1 Bahrein

Williams-coureur Alexander Albon is gefrustreerd over zijn kwalificatie. Hij miste op drieduizendste Q2 en baalt daar flink van, dit verklaart Albon tegenover F1.com. Later is bekend geworden dat Albon de race in Melbourne als laatste zal starten nadat zijn auto onvoldoende benzine bleek te hebben.

Diskwalificatie

Albon start de Grand Prix van Australië als laatste na een gediskwalificatie. Aan het einde van Q1 viel zijn auto stil, de oorzaak daarvan is nu bekend. Hij had onvoldoende benzine in zijn auto over. Volgens de regels moet de FIA minstens één liter benzine af kunnen nemen van de auto, in dit geval kon dit niet en hebben ze hem gediskwalificeerd. 

Frustratie

Nog voor bekend werd dat de Britse Thai gediskwalificeerd zou zijn was Albon gefrustreerd over het niet halen van Q2 ondanks dat de auto er goed bij zat. "We hadden de auto om het vandaag te doen en in de eerste run lagen we rond P11 en P12. De auto heeft twee pushlaps nodig om op temperatuur te komen en door de rode vlag lukte dat niet", aldus Albon. De coureur start morgen vanaf P16.

Optimistisch over de race

De coureur is optimistisch over de race op zondag. "Het team heeft een geweldige prestatie geleverd door de auto volledig om te draaien. Op vrijdag waren we er nog niet klaar voor en nu waren we aan het vechten voor Q2", vertelt de Williams-coureur. Met de kleine marges moet het geen probleem worden voor Albon om wat plekken te pakken. Alleen de banden kunnen een rol gaan spelen voor morgen. "We begrepen de banden, maar we kregen niet de run eruit die we wilde", aldus Albon.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Williams Racing (@williamsracing)

Bandenproblemen

Na de rode vlag lukte het Albon niet om de banden op de juiste temperatuur te krijgen en was er te weinig tijd om twee pushlaps te doen. "De banden waren er niet klaar voor en te koud tijdens de laatste twee pogingen, maar ik denk dat veel coureurs daar last van hadden. We verdiende iets meer na de rode vlag."

Lees ook: Hero or Zero: VT3 & kwalificatie Grand Prix van Australië

Lees ook: Charles Leclerc: Erg blij met pole

Lees ook: Sergio Pérez: We hadden een verkeerde strategie

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden