Haas verwacht comeback na teleurstellende kwalificatie

Schumi en Magnussen Amerika 2022

De coureurs van Haas, Kevin Magnussen en Mick Schumacher, verwachten een comeback te kunnen maken na de teleurstellende kwalificatie. Beide coureurs hadden een beter resultaat verwacht, maar het lukte ze niet om door te stromen naar Q2. Dit laten ze weten tegenover F1.com.

De kwalificatie draaide nogal uit op een deceptie voor de coureurs van Haas. Beide coureurs hadden het gevoel dat ze Q2 wel konden halen, maar dat is voor beiden niet gelukt. Kevin Magnussen miste Q2 op één honderste en Mick Schumacher vergooide zijn laatste ronde door een spin. Echter, de Haas-coureurs gaan positief de race in en verwachten punten te gaan scoren.

Hobbels

Het circuit in Austin is erg hobbelig en veel coureurs hadden daar last van, zo ook Kevin Magnussen. Hierdoor miste hij net aan Q2. "In bocht 1 zit een kleine hobbel, bij de apex. Tijdens mijn laatste ronde had ik het helemaal niet meer. Ik kwam bij bocht 1 zelfs even los van de grond. Daar verloor ik drie tienden mee. Uiteindelijk misten we maar één honderdste om door naar Q2 te gaan", aldus Magnussen. Die wel ziet dat de auto potentie heeft en ziet dat er op deze baan goed in te halen valt. De Deen blijft dan ook positief. "Het is een baan waar je in kan halen dus als we de pace hebben kunnen we een comeback maken. In VT3 voelde de auto positief aan en we hebben sowieso de pace, zeker voor de race kunnen we terugslaan."

Schumi en Magnussen special suits 2022
Foto: Haas F1 Team Media (LAT Images)

Q3?

Mick Schumacher denkt dat zelfs Q3 haalbaar was geweest, de Duitser spinde echter in zijn laatste ronde en haalde hiermee zelfs Q2 niet. "We hadden zeker een auto om door te stromen naar Q2, potentieel Q3. Dus het is erg ongelukkig dat het niet gelukt is. De spin van mij is veroorzaakt door de wind en hobbels in het wegdek. De auto’s zitten ook echt op het randje op deze baan", vertelt Schumacher. Doordat hij tijdens VT3 weinig heeft kunnen rijden, moet hij goed kijken naar de data van Magnussen. Ondanks weinig tijd op de baan denkt Schumacher punten te kunnen scoren. "Tijdens VT3 heb ik weinig gereden, dus ik moet kijken naar de data van Magnussen en hopelijk kan ik daar wat van leren. We hebben in ieder geval de potentie om in te halen en naar voren te gaan om voor punten te vechten."

Lees ook: Hero or Zero: VT3 & kwalificatie Grand Prix van de Verenigde Staten

Lees ook: Mercedes lichtelijk teleurgesteld na kwalificatie VS

Lees ook: Helmut Marko rouwt om verlies Mateschitz

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden