Maffei: Geen druk Monaco na gesprekken Nice

02-monaco-thursday2-820058

Liberty Media is in gesprek met Nice om daar de Franse Grand Prix te houden na het aflopen van het contract met Paul Ricard. Baas van Liberty Media Greg Maffei heeft benadrukt dat deze gesprekken de druk op Monaco om hun contract te verlengen niet doet opvoeren.

Nice staat op pole position om het plekje van Paul Ricard over te nemen, waar het contract met de Formule 1 mee afloopt na dit seizoen. Stefano Domenicali, topman van de Formule 1, heeft al eerder genoemd dat de gesprekken met de Franse kuststad gevoerd worden voor een mogelijke grand prix aldaar.

Dichtbij Monaco

Het is opmerkelijk dat er gesproken wordt over de verhuizing naar de Franse stad, want Nice ligt zo'n dertig kilometer van Monaco af. Ook in het prinsdom loopt het contract met de Formule 1 af. De meest prestigieuze grand prix van het jaar heeft een bijzonder contract waar eigenlijk de Formule 1 vanaf wil. Onder andere eigen sponsors en de laagste fee voor om op de kalender te staan zijn bijzondere deals. 

1920x1080-Grand-Prix-van-Monaco-2019

Voorwaarden contract

Maffei geeft aan dat de keuze voor het gesprek met Nice niet ervoor zorgt dat de druk opgevoerd wordt richting Monaco. "Nee, we willen fantastische races. We weten dat er veel interesse is in het organiseren van een race en daar gaan we altijd naar kijken", aldus Maffei tegenover Motorsport.com. "We spelen geen hard spel. Monaco heeft nog de aparte voorwaarden, daar moeten we wat mee. Het moet eerlijker. Monaco is geweldig, maar dan wel onder dezelfde voorwaarden."

Lees ook: Pirelli-baas Mario Isola: "Meer porpoising gehad met 13-inch banden"

Lees ook: Aston Martin komt met updates richting Grand Prix van Groot-Brittannië

Lees ook: Mercedes neemt upgrades mee naar Silverstone

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden