Nyck de Vries: We willen altijd meer

Nyck de Vries auto zaterdag Miami 2023

Nyck de Vries wist tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Miami door te stromen naar Q2. De Nederlander start de race vanaf P15 en ten opzichte van vorig weekend is dat vooruitgang. Hij is daar dan ook tevreden mee, maar ook hongerig naar meer.

Nyck de Vries start de Grand Prix van Miami vanaf de vijftiende plek. De Nederlander wist voor de tweede keer dit seizoen door te stromen naar Q2, iets wat na vorig weekend wel welkom was. Echter, was de vijftiende plek het hoogst haalbare voor de Vries. Hij is tevreden met het resultaat, maar ook hongerig naar meer. 

"We willen meer"

Tijdens de Grand Prix van Azerbeidzjan moest Nyck de Vries het doen met een uitvalbeurt. Hij hoopte dan ook op een beter weekend in Miami en tot dusver is dat ook gebeurd. Hij weet tijdens de kwalificatie Q2 te bereiken. Echter, had hij het lastig tijdens de eerste twee vrije trainingen. Toch is hij ondanks zijn vijftiende startplek hongerig naar meer. "We willen altijd meer, maar als we kijken naar waar we stonden in VT1 en VT2, moeten we tevreden zijn met het resultaat en de vooruitgang", aldus de Vries tegenover F1.com. Dat de Vries Q2 wist te behalen is voor de Nederlander een flinke opsteker. Al is hij er ook realistisch over. "We waren door naar Q2, maar nog niet goed genoeg om meer posities goed te maken."

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Scuderia AlphaTauri (@alphataurif1)

Uitdagend circuit

Het circuit van Miami, is net zoals het circuit in Jeddah, een aangelegd stratencircuit. Er zijn weinig mogelijkheden als je een fout maakt, dus een fout wordt harder afgestraft. Ook is er door het nieuwe asfalt weinig grip en zijn de temperaturen hoog. Iets wat lastig kan gaan worden tijdens de race. "Het is een uitdagend circuit. De grip ligt laag en de temperaturen zijn hoog. Het wordt dan ook een lange race."

Lees ook: Kevin Magnussen: We gaan iets moois neerzetten

Lees ook: Gemengde gevoelens bij coureurs Alpine na chaotische Q3

Lees ook: Fernando Alonso: Je moet veel zelfvertrouwen hebben

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden