Terugkomst Ricciardo uitgesteld tot Austin GP

door Shakyra van den Heuvel
Tsunoda Silverstone 2022 Alpha Tauri Peter Fox Getty Images

Na een crash in de tweede vrije training in Zandvoort heeft Daniel Ricciardo zijn middenhandsbeentje gebroken. Dit zorgde ervoor dat hij een aantal races niet beschikbaar was en de reserverijder Liam Lawson zijn plekje tijdelijk mag invullen. Na zijn operatie waren de eerste geluiden dat hij weer in Japan zou kunnen racen, dit werd bijgesteld naar Qatar maar het blijkt nu dat hij pas weer tijdens de Grand Prix van Austin weer beschikbaar zal zijn. Zijn blessure belemeert hem momenteel nog te veel. 

Daniel Ricciardo mocht het zitje van Nyck de Vries overnemen nadat hij zijn ontslag had gekregen bij AlphaTauri door tegenvallende resultaten. Uiteindelijk heeft hij nog maar twee races gereden, Hongarije en België. Sinds zijn blessure aan zijn hand heeft hij geen race meer gereden, alleen wat simulatorwerk voor zowel AlphaTauri als Red Bull. Tijdens de Grand Prix van Qatar zal wederom Liam Lawson plaatsnemen in de auto van AlphaTauri om zo weer wat punten te kunnen sprokkelen voor het team, zoals hij ook al eerder in Singapore deed. 

Dat Ricciardo nog niet actief is tijdens het weekend in Qatar is zeker geen verassing te noemen. Jonathan Dolls, head of trackside engineering bij AlphaTauri, gaf al eerder aan bij Motorsport.com dat ze Ricciardo alle rust geven in zijn herstelproces. Hij neemt liever geen risico's met zijn gezondheid. Dat Ricciardo geen haast hoeft te maken met zijn herstelproces komt ook door de goede prestaties die zijn invaller laat zien. Met een negende plaats in Singapore, evenaart Lawson het beste seizoensresultaat. Nu is de verwachting dat de Australiër tijdens de Grand Prix van Austin weer zelf kan gaan racen. 

 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Scuderia AlphaTauri (@alphataurif1)

Geen zorgen over 2024

Gelukkig voor Daniel Ricciardo hoeft hij zich geen zorgen te maken over zijn plek binnen de Formule 1 in 2024. Inmiddels heeft AlphaTauri laten weten dat ze de contracten van zowel Tsunoda als Ricciardo hebben verlengd. Ze geven daarbij aan dat ze graag de combinatie van snelheid en ervaring willen bundelen zodat ze beiden het beste uit de auto kunnen halen. Doordat deze zorg weg is gehaald bij Riccciardo, kan hij zich volledig focussen op zijn herstel. 

 

Lees ook: F1 aan Tafel: The star of Qatar

Lees ook: Officieel goedgekeurd: Andretti mag van de FIA als elfde team aansluiten

Lees ook: Olav Mol: Hij komt in de buurt van rookie Verstappen

door Shakyra van den Heuvel

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden