Christian Horner: "De concurrentie zal dichterbij komen"

Red Bull ontwikkelingen 2024

Ondanks dat de winterstop pas net van start is gegaan, zijn de Formule 1-teams al geruime tijd bezig met de ontwikkeling van hun auto’s voor het komende seizoen. Na het succes van afgelopen jaar wordt Red Bull gezien als favoriet. Christian Horner benadrukt dat het team niet achterover kan leunen; alle teams zullen hard werken om Red Bull komend jaar te verslaan.

Voortdurende ontwikkeling voor seizoen 2024

Begin volgend jaar worden de nieuwe auto’s van de Formule 1-teams gepresenteerd. Red Bull won het afgelopen jaar 21 van de 22 races, waarmee ze zich positioneren als hét team om te verslaan in 2024. Hoewel het seizoen van 2023 net is afgelopen, zijn de teams al druk bezig met de ontwikkeling van hun auto’s voor het aankomende seizoen. 'Niemand staat stil,' deelt Christian Horner in een gesprek met Sky Sports. 'Met een sterke basis wordt het eerder een evolutie dan een revolutie,' benadrukt hij, waarbij hij de RB19, die afgelopen seizoen als meest dominante auto werd gezien, eerder al een 'auto voor in de geschiedenisboeken' noemde. 

De resultaten van de RB19 bieden het team een stevig fundament voor de auto van het komende seizoen. Aangezien er weinig veranderingen in de regels worden verwacht voor 2024, zullen ook de andere teams blijven doorontwikkelen op hun huidige modellen. Hierdoor verwacht Horner meer concurrentie tijdens het komende seizoen. "Ik weet zeker dat het allemaal dichter naar elkaar toe kruipt volgend jaar, dus we kunnen niet op onze lauweren rusten. Het zijn allemaal geweldige teams: McLaren's prestaties aan het einde van het seizoen, Ferrari, Mercedes. Die grote teams zullen volgend jaar allemaal op volle toeren draaien". 

“Iedereen is gemotiveerd door het succes” 

In zijn gesprek met Sky Sport vertelt Horner over de drive die het team heeft om hard te blijven werken. Vanwege de vele races die het team van Red Bull het afgelopen jaar won, is het belangrijk voor het team om de uitdaging te behouden binnen het werk en het niet als saai te gaan zien. “Iedereen is gemotiveerd door het succes,” vertelt Horner. “Dit jaar in Singapore deed het verlies van de race nog steeds pijn. Het was een krachtige en nederige herinnering dat het allemaal niet zo eenvoudig is, en dat we te maken hebben met geduchte concurrenten die ons willen zien falen. De sensatie van winnen raakt verslavend, en niemand wil dat gevoel verliezen”. De Formule-1 teams zullen gedurende de winter zich voorbereiden en doorontwikkelen op het komende seizoen.

 

Lees ook: Pirelli: Zonder bandenwarmers kunnen we beter racen in 2025

Lees ook: FIA verbiedt windtunneltesten voor nieuwe auto's van 2026

Lees ook: FIA stopt het onderzoek naar Toto en Susie Wolff

 

 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden