Stefano Domenicali: Komst Amerikaanse coureur belangrijk

10-saturday-monza

Het is belangrijk dat er een Amerikaanse coureur naar de Formule 1 komt. Dat vindt Formule 1-directeur Stefano Domenicali. "Maar dat moet wel op basis van kwaliteiten zijn", zegt de Italiaan tegen Motorsport.com.

Met de toevoeging van nieuwe circuits in Miami en vanaf 2023 ook in Las Vegas, staan er vanaf volgend seizoen maar liefst drie races in de Verenigde Staten op de planning. Volgens Stefano Domenicali is het mooi dat de sport groeiende is in het continent, maar hij vindt het jammer dat er geen Amerikaanse coureur actief is. "Natuurlijk is Haas een Amerikaans team, maar mensen maken het verschil. Een gezicht waarmee de fans zich verbonden kunnen voelen is belangrijk."

Haas Verenigde Staten
Foto: Haas F1 Team Media

Commercieel belang

De Formule 1 gaat de samenwerking met de Amerikaanse autosportfederatie aan om te investeren in het aantrekken van coureurs uit de Verenigde Staten. Domenicali realiseert zich ook dat dit tijd zal kosten. "We leggen er wel de focus op, want commercieel gezien is een Amerikaanse coureur belangrijk, maar diegene moet wel snel zijn, anders werkt het averechts", zegt de Formule 1-baas.

VS en Formule 1

Sinds 2015 is er geen Amerikaanse coureur meer actief geweest in de Formule 1. Phil Hill en Mario Andretti zijn twee succesverhalen uit het verleden. Zij wisten beiden een Formule 1-kampioenschap te winnen. Er is wel interesse vanuit Amerikaanse teams om deel te nemen in de koningsklasse van de autosport, maar het team van Haas is tot op heden het enige Amerikaanse team dat toegetreden is tot de Formule 1.

Lees ook: Felipe Drugovich zet zinnen op Formule 1

Lees ook: Helmut Marko: Auto moet lichter worden

Lees ook: Hamilton uitgenodigd op gesprek bij Saoedi-Arabische overheid

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen